Skip to main content

Prins Jordy I
Zie parkuulke

Jeugdprins Kjell I
Even voorstellen…..

Ik ben Kjell Gijsbers, 10 jaar en woon sinds 2015 in Amstenrade. Hier woon ik met mijn vader en moeder, ik heb een broer, een zus en twee lieve katten. Ik zit in groep 7 van BS de Verrekijker. Mijn hobby is sporten en vooral keepen. Dit heb ik enkele jaren met mijn vrienden bij VV Amstenrade gedaan en dit seizoen ben ik keeper bij JO-11 van MVV.

Carnaval is voor mij het leukste feest van het jaar en carnavalsmuziek mag van mij het hele jaar door. Sinds mijn vierde levensjaar droom ik ervan om Jeugdprins te worden! In groep 1 werd elke week een andere carnvavalsprins uitgeroepen en zo kwam ik dus ook aan de beurt. Mijn papieren steek van toen staat nog steeds op de kast en heb deze vroeger nog zeer regelmatig op gehad!
In 2015 was ik Nar bij de voetbalclub waar ik toen speelde, voor Jeugdprins was ik toen nog te jong. Vorig jaar mocht ik eindelijk in de jeugdraad, de Parkuulkes, waar ik al enorm van genoot. Dat ik nu Jeugdprins ben, is helemaal te gek!

Super gaaf gewoon om dit jaar Jeugdprins van CV de Parkuule te zijn, samen met Jeugdprinses Ize. Samen met onze “Adjes” Koen en Maud gaan wij er een leuk seizoen van maken!

ALAAF ALAAF ALAAF

Groetjes,

Jeugdprins Kjell I

Jeugdprinses Ize I
Even voorstellen…..

Beste mensen van Amstenrade,

Als jeugdprinses Ize I wil me graag aan jullie voorstellen.

Ik ben 10 jaar en geboren en getogen in Amstenrade. Mijn vader is Mark, hij was adjudant van prins Tom I. Mijn moeder is Diana en ik heb nog 2 oudere broers, Nout en Tuur. Tuur was een aantal jaren geleden adjudant van jeugdprins Youri I. Ik kom uit een echt carnavalsgezin.

Ik vierde al carnaval bij mama in de draagdoek toen ik 3 weken oud was. Carnaval vieren is mij dus met de paplepel ingegoten. Toen ik klein was ging ik met veel plezier naar de springmiddag bij Jan van Cep en heb ik regelmatig opgetreden tijdens de kingerbühn met de jeugdprinsenproclamatie. Nu speel ik al een aantal jaren samen met mijn vader, moeder en Tuur in zaate hermenie Ut Zal Waal van Amstenrade. Met de zaate hermenie maken we veel muziek en plezier in het dorp.

Ik zit samen met jeugdprins Kjell I in groep 7b van basisschool de Verrekijker in Amstenrade bij meester Wil en juf Louise. Ik judo bij SVO en zit bij scouting de Landgraaf in Brunssum. Elke vrijdag ga ik samen met mijn beste vriendin en adjudante Maud naar de opkomst waar we samen veel plezier hebben. Mijn hobby ’s zijn lezen, tekenen, knutselen en buiten spelen.

Ik ben heel erg blij dat ik dit jaar jeugdprinses van Amstenrade mag zijn. Ik verheug me op de carnaval en ga er samen met jeugdprins Kjell I, onze adjudanten Maud en Koen en grote prins … met zijn adjudant … en alle carnavalsvierders van Amstenrade dit jaar er een geweldig feest van maken!!!

Alaaf, Ize I

Leave a Reply