C.V. De Parkuule

De prins van 2010 is bekend.

Na een spetterende show, waarin het nieuwe decor en logo van de parkuule gepresenteerd werd, heeft Prins Harry I met pijn in zijn hart de heershappij over het parkuulerijk moeten overgeven aan onze nieuwe prins.

PRINS ROGER SCHILS I

2010 Roger I

Ik wil me graag even aan u voorstellen: Ik ben Roger Schils. Ik ben op 9 juli 1970 gehaald door Tante Jans (Hahn, de zus van opa Westra) op de flat in Mariarade.  Vanaf mijn 4e jaar heb ik met mijn ouders en zus, Nancy, gewoond op het Raadhuisplein in Amstenrade. Hier wonen pap en mam nog steeds. Wat ik zelf geweldig vind aan Amstenrade is dat de vrienden van toen, van de lagere schooltijd en het voetballen bij de VVA, ook nog steeds de vrienden van nu zijn. Ik besef steeds meer dat dit een uniek iets is en ook heel eigen aan ons mooie dorp. De carnaval  in Amstenrade heb ik van kleins af aan van dichtbij meegemaakt. Pap speelde in de harmonie en de kapel en op carnavalszondag en –maandag trokken we met een hele stoet van kroeg naar kroeg, …en dat waren er in die tijd nogal wat in Amstenrade. Toen al stiekem dromend van het prinsdom, met die mooie steek, zelf daar boven op die geweldige prinsenwagen staan, 3 dagen feestend door het dorp. Dat moest toch wel het ultieme carnavalsgevoel zijn.

Na het doorlopen van de middelbare school in Sittard en de studie bedrijfseconomie in Maastricht, ben ik in de marketing- en marktonderzoekbranche terecht gekomen. Sinds 1997 ben ik zelfstandig ondernemer en samen met mijn zakelijke partner run ik een marketing- en marktonderzoekbureau vanuit onze hoofdvestiging in Heerlen. Ik ben erg blij dat ik samen met mijn vrouw, Shirley, en mijn zoons Milan (10) en Luca (6) de echt leuke dingen kan doen. We gaan graag op vakantie, zowel naar de zon als de sneeuw. Ook houden we van een lekker hapje eten en een avondje stappen. De tijd die daarnaast nog overblijft, spendeer ik het liefst aan sporten. Zelf train en voetbal ik nog met de kampioenen op het 3evan Amstenrade (onder coach Jan van Cep), ben ik jeugdleider van de toffe spelers van de E2, speel ik graag een potje tennis, klim ik na de carnaval weer op de fiets om fit te zijn voor de Monsterrit Ettelbrück-Amstenrade en ga ik af en toe nog wat hardlopen.

Vanaf de elfde van de elfde begint het ieder jaar weer te kriebelen. Met mijn adjudant, Roger Pisters, en goede kameraad Jan de Vries, brengen we sinds enkele jaren carnavalsliedjes ten gehore en doen we mee aan het en Amstenraads en Oirsbeeks ´Vasteloaves Leedjes Konkoers´. Dit zijn altijd geweldige avonden waarin carnaval, dorp, muziek en plezier op een unieke wijze samenkomen. Rond diezelfde tijd beginnen we met ons eigen vasteloavesclub, Rempetemp, ook al na te denken over het thema voor de optocht, de wagen, de pakjes, de kleuren, de muziek en niet te vergeten de drank. In de aanloop naar de carnaval zijn die avond- en bouwsessies al erg gezellig en stijgt het carnavalsgevoel met de week. Een bezoekje aan een Herenzitting (of de vrouwen afhalen van een dameszitting) en een avondje Vasteloavend in de Köln versterken dat gevoel alleen maar. Met uiteindelijk als hoogtepunt dat échte carnavalsgevoel: het meelopen met een vriendengroep in de optocht.

Toen ik gevraagd werd om Prins Carnaval van Amstenrade te worden, hoefde ik dan ook geen moment te aarzelen. Prins in eigen dorp, wat een eer. Mijn droom komt uit, mijn ultieme carnaval kan worden gevierd.

Carnaval in Amstenrade is een geweldig feest. Daar móet je bij zijn. Ik nodig dan ook iedereen uit om de drie dolle dagen samen met de Parkuule en mij te komen vieren. Tot dan! Tot Carnaval!

ALAAF!

Prins Roger I